Web Analytics Made Easy - Statcounter
placeholder image

Street fotografija

Ulična fotografija (Street photography) je raziskovalna in umetniška kategorija fotografiranja. Med tem pohodom skušam ujeti kakšen spontanizanimiv trenutek, ki ga zabeležim s fotoaparatom in to kasneje z užitkom obdelam.

placeholder image

Fotografiranje pokrajine je sigurno za vsakega fotografa prav posebno doživetje. Narava je tako raznolika, da nam v vsakem trenutku dneva ponuja nekaj novega.
Lahko jo  posnamemo v bližini doma, na poti na delo ali pa na potovanjih.
Zanimive pokrajinske fotografije nastanejo kadar slikamo, vreme, jutranjo svetlobo ali pa detajle v pokrajini, da tako ohranimo zanimivost pokrajine.

placeholder image

Reportažna fotografija

Reportažna fotografija prikazuje resnične dogodke, pripoveduje takšne zgodbe, ki bi jih težko izrazili z besedami. Pri fotografiranju je potrebno ujeti pravi trenutek, da s fotografskim aparatom zabeleži delček časa. Natančneje, kot prikažemo dogajanje, bolj prepričljiva bo reportaža. Z reportažo želi fotograf gledalcu prikazati kar največ tega, kako je sam doživljal trenutke in občutke tistih, ki so bili v dogajanju pred njegovim objektivom.

placeholder image

Portretna fotografija

Portret predstavlja obraz ali doprsni rez, lahko pa portret predstavlja osebo v njenem okolju. Na ta način nakažemo, s čim se portretiranec ukvarja. Portretna fotografija je lahko formalna, kakršne so npr. slike za dokumente. Za nas je bolj zanimiva fotografija, ki pripoveduje tudi o osebnosti portretiranca.
Z bližino ali s tesnim rezom obraza nakažemo intimnost. Paziti moramo, da ne izpostavimo gub, znamenj, mozoljev, ali pa obraza ne posnamemo tako, da je videti deformiran.

placeholder image

Art-izrazna fotografija

Vsaka fotografija, ki je bila narejena kot del umetnikovega ustvarjalnega procesa, je umetniška fotografija.
Tako kot pri drugih umetniških področjih se tudi v fotografiji odraža umetnikov osebni izrazni slog, ki ga razvije v procesu svojega ustvarjanja. Umetniška fotografija izraža avtorjeva čustva in doživetja z namenom, da jih deli z gledalcem. Do izraza pride domišljija fotografa, ki upošteva tehniko, izvirnost in kompozicijo.

placeholder image

Malo mešano

Ko ne veš kam bi uvrstil, si pa se potrudil in ustvaril fotografijo, ki ti je zanimiva.

placeholder image

Zračna fotografija

KO sem kupil prvi dron, sem pričel fotografirati in snemati iz zraka. Druga perspektiva, drug pogled. Kot ptica.

placeholder image

Video

Radovednost te žene, da raziskuješ vedno nekaj novega. Zajadral sem v VIDEO, podoben a hkrati popolnoma drugačen svet, ki ga ustvarjaš z isto tehniko a na drugačen način.

Sledite mi še na