Web Analytics Made Easy - Statcounter
_mdh0491_r0thfa

Fotografiranje v snegu

Prva stvar, na katero bi rad opozoril je rosenje objektiva in ostali steklenih površin na vaši fotokameri. Ne brišite jih, počakajte minutko ali dve, da se objektiv aklimatizira in lahko boste fotografirali.

Fotografiranje lepote zasnežene pokrajine zna biti težavno, zato pričnite z bližnjimi posnetki, saj sneg gradi številne, zanimive detajle.

Uporabite bliskavico, saj vam bo pomagala pri uravnavanju belina (White balance), hkrati pa bo razsvetlila temnejše, senčne predele.

samohajtnik-prosta-glejptika

Ne pozabite, v zasneženi pokrajini je običajno glavnina zajete pokrajine bela, kar se pogosto odraža v poodvetljenih fotografijah, barva snega pa je temačna, rahlo siva. Povečajte osvetlitev (EV) za eno ali celo dve zaslonki (EV +1, EV +2), hkrati pa vam svetujem, da nastavite zajem fotografije v RAW zapis.

ISO postavite na najnižjo možno nastavitev (predvsem v sončnem dnevu), fotografirajte v AV načinu (prioriteta zaslonke), ki naj bo med f8 in f11 (razen izjemoma) in uporabite polarizacijski filter.

Pa še nekaj, zaradi mraza se baterije praznijo hitreje, zato imejte s sabo rezervne. Ker ne veste kako vas bo fotografiranje prevzelo vam predlagam, da se toplo obujete in oblečete, da se izognete mrazu.

Prejšnji
12 / 13
Naslednji
Deli na
Sledite mi še na