Web Analytics Made Easy - Statcounter
bavarski-gozd---_sam3848-edit

Fotografiranje v gozdu

Gozd je običajno neurejen, v njem je prava zmešnjava skal, vejevja, dreves in podrasti. Poskusite fotografirati en sam del te neurejene lepote in ga ustrezno umestite v kompozicijo.

Bodite pozorni na kompozicijo in se ozrite po naravnih linijah v gozdu, ter jih skušajte uporabiti za okvir vašega posnetka, svetloba naj vam po možnosti pada od strani. To bo dodalo drevesom daljšo senco, kar je bistveno bolje, kot da bi bila videti ploska (flat) in nezanimiva.

Sončno vreme vam bo zaradi igre svetlobe in senc zelo otežilo delo. Najboljše fotografije v gozdu nastanejo zgodaj zjutraj ali v oblačnem vremenu, kar pa nas postavi pred drug večji problem- pomanjkanje svetlobe, zato uporabite stojalo in žično ali brezžično prožilo, da boste lahko fotografirali z daljšimi časi.

_MDH5227-Edit

Ko fotografirate v gozdu ob sončnem vzhodu ali zahodi to počnite bolj ob robu gozda ali gozdnih jas, saj boste s tem dobili bolj dramatične posnetke ter igro sončnih žarkov skozi vejevje. Če pri tem uspete ujeti še lepo megleno jutro in žarke ki prodirajo skozi meglo, pa bodo vaši posnetki že blizu nagradnim fotografijam. Uporabite polarizacijski filter, ki vam bo pomagal.  razlike med svetlo in  temno zelenimi barvami bodo manjše, nasičenost barv bo večja.

Vertikalne kompozicije lahko naredijo fotografije drugačne, bolj zanimive, drevesa pa postanejo navidezno višja i zato bolj dramatična. Poskusite tudi s širokokotnim objektivom pogledati proti nebu.

_sha0353-edit-edit
Prejšnji
2 / 4
Naslednji
Deli na
Sledite mi še na